Vacanta viselor – un cosmar

De ani de zile, cumnata-mea si sotul ei sunt adevarati impatimiti de vacante si si-au propus ca an de an, vacanta de vacanta sa descopere lumea, asa cum majoritatea dintre noi nu o fac. Daca majoritatea romanilor prefera vacante relaxante la plaja si se orienteaza astfel catre destinatii comode (cei mai multi dintre acestia preferand Bulgaria, Grecia, Turcia, sau litoralul romanesc – nu neaparat in ordinea asta), ei bine, astia doi aleg sa zboare pana in cele mai indepartate colturi ale lumii, explorand culturi si civilizatii diferite.

Ultima vacanta a lor, deloc pregatita ci venita intempestiv (pe calea unei oferte “last minute”) si constituita ca un cadou de ziua cumnata-mii din partea sotului ei, a avut ca destinatie Singapore si Malaezia. Superb! Si abia asteptau sa ajunga acolo, fie si dupa un zbor extrem de obositor (si intre noi fie vorba, si fara tigari) de 14 ore cu escala. Prima oprire: Singapore. Cu toate atractiile sale, curiozitatile si obiectivele de vizitat, cu mancarea traditionala, locatia a placut, dar abia Malaezia avea sa le aduca satisfactia pe care si-o doreau. Cel putin asta credeau ei si asta ne imaginam si noi, acasa. Numai ca inca de la primele ore pe taram malaezian, o gripa mai mult decat severa i-a lovit pe amandoi, necesitand chiar spitalizare. Ar fi trebuit sa fie 14 zile superbe de concediu, una din multele experiente speciale pe care le-au trait calatorind in lume. Si totusi, au ajuns intr-o rezerva de spital, ce-i drept un spital privat si care le-a oferit asistenta cuvenita unor cetateni europeni, le-au facut miliarde de analize si au avut grija sa excluda variante pesimiste de diagnostic, printre care si malaria.

Pana la urma disgnosticul a fost de gripa de tip A, o gripa uzuala, dar care i-a tintuit in pat, de 7 zile deja, cu o stare generala extrem de proasta si febra foarte mare.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>