Si in Bucuresti se poate!

Este o zi frumoasa de primavara si soarele te invita sa-ti incepi ziua plin de energie. Un picnic in parcul Mogosoaia, o plimbare pe strada Franceza, sau un tenis in parcul Tei, sunt doar cateva dintre activitatile accesibile care confirma un inceput de zi antrenant si relaxant totodata. Pentru ca ziua este lunga si suntem in permanenta in cautare de energie si lucruri noi, cum ar fi un ceai la Tabiet, o piesa de teatru sau un film bun?

Pentru ca a venit sfarsitul zilei si agenda asteapta sa-i fie inca o pagina umpluta de cheltuieli este timpul sa facem bilantul. Surpriza si satisfactia abia acum sunt constientizate. Nu ai scos din buzunar mai mult de 20-25 de lei, ai avut o zi de ne uitat, si ceea ce este cel mai important, maine o poti lua din nou de la capat intr-un mod cu totul si cu totul inedit. De ce? Pentru ca vrei, poti si-ti permiti sa petreci o dimineata relxanta intr-un parc bucurestean. Alaturi de prieteni sau de familie poti exploata parcurile bucurestene mai putin mediatizate pentru un inceput de zi promitator. Parcuri precum Eroilor, Moghioros, IOR (Alexandru Ioan Cuza), National sau Circului asteapa in fiecare zi sa fie descoperite si sa ne bucure cu frumusetea lor. Ce poti face in aceste locuri? Ceea ce este inedit la o dimineata in parc este ca poti face orice! Poti lua cu tine cartea preferata, poti petrece cateva ore ca in copilarie, facand o plimbare cu bicileta sau rolele, lucrand pe propriul tau laptop ( in cateva dintre aceste parcuri poti accesa chiar si internet wireless). Faci o plimbare pe strazile vechi si pline de poveste. Binecunoscuta strada Franceza si binecunoscutul Kiseleff merita toata atentia noastra in continuare si vor ramane mereu emblematice pentru Bucurestiul de alta data si Bucurestiul de astazi.

Cu toate astea, printre lucrari urbanistice si proiecte futuriste mai scot capul impresionante strazi, reprezentative pentru zonele pitoresti si balcanice, cat si pentru Micul Paris interbelic. Istoricul Andrei Pippidi, un fin cunoscator al vechiului Bucuresti realizeaza un top al acestora in varful caruia se afla Strada Olari (cea mai bine conservata strada din Bucuresti), Strada Profesor Nifon Balasescu sau Bulevardul Aviatorilor.
Incepi o zi activa cu cateva ore energice de sport. Unde? Terenurile de sport special amenajate, ce gazduiesc echipamente pentru activitati diverse au inceput sa apara in din ce in ce mai multe locuri bucurestene. Parcul Tineretului, Parcul Tei, Parcul Politehnicii, zona Leu, Tenis Club, sau Olimpia sunt doar cateva dintre bazele sportive ce inchiriaza terenuri pentru toti doritorii. Majoritatea detin terenuri de baschet, fotbal, sau tenis, iar preturile variaza in functie de locatie si pot porni chiar de la 20 de lei pentru o partida de tenis si 60 de lei pentru o partida de fotbal. Raportand la numarul de jucatori care pot imparti terenul, pretul pentru fiecare persoana este in general destul de mic si rar depaseste 10 lei. Exista insa si locuri amenajate care pot fi utilizate gratuit chiar daca nu se bucura de aceeasi calitate. Pont: Pe site-urile de reduceri puteti gasi abonamente la preturi foarte mici sau chiar vouchere.

Petreci o dupa-amiaza placuta, intr-o atmosfera aparte. Si pentru cei care doresc sa petreaca o dupa-amiaza relaxanta, printre carti si reviste de buna calitate, sau sa participe la activitati destinate tinerilor, precum festivaluri de film sau teatru, exista solutii accesibile ca pret. British Council sau Institutul Francez sunt doar doua dintre institutele culturale care detin biblioteci si sali special amenajate pentru tinerii interesati de literatura acestor state si nu numai, bucurandu-se de carti si reviste de buna calitate.De asemenea ei organizeaza frecvent evenimente culturale, lansari de carti, expozitii, festivaluri de film si teatru, avand in structura cladirilor, pe langa biblioteci si sali de lectura, sali de cinema si cafenele.
Locuri din ce in ce mai frecventate de studenti, care ofera si ele astfel de spatii sunt Libraria Bastiliei si Biblioteca Carturesti. Situate in zonele de acces ale celor mai multi studenti, imprejurul Pietei Romane ambele locatii se bucura de amenajari frecvente, largindu-si atat colectiile de carti, reviste si chiar decoratiuni de colectie cat si oportunitatile de petrecere a timpului liber pentru studenti. Astfel in fiecare zi de poti bucura de un ceai cald la Ceainaria Carturesti sau poti asista la un eveniment cultural la Libraria Bastiliei.O oportunitate de genul acesta ar fi si ceainaria C ‘arthe, unde se organizeaza de asemenea lansari de carte, sau expozitii. Informatii despre evenimentele ce au loc in aceste institute puteti gasi pe site-urile lor oficiale.

Te bucuri de o seara linistita intr-un Bucuresti agitat. Pentru ca unii dintre noi nu suntem adepti ai plimbarilor de seara si vrem doar sa petrecem cateva clipe de liniste intr-o atmosfera de poveste, ceainariile au inceput sa ia locul pub-urilor si teraselor agitate. Desi pretul unui ceai depaseste in localurile bine cunoscut chiar si pretul de 15 lei, exista si ceainarii accesibile care ofera in fond acelasi sentiment rustic, romanic, intr-o atmosfera placuta. In ceainariile mai putin cunoscute, precum ceainaria Casuta Din Povesti, Aromaroma, sau Ceai La Vlaicu, atat ceaiurile cat si prajiturile sau cafelele sunt la preturi accesibile, rareori depasind suma de 10 lei. Astfel de localuri exista in multe zone bucurestene si doar la un click distanta putem afla mai multe detalii despre locul respectiv, meniul, preturile, sau chiar aspectul lor.

Putem spune la sfarsitul unei astfel de zile ca nu putem face ceea ce ne dorim doar daca dispunem de anumite conditii materiale? Este suficient sa cautam, sa fim perseverenti si sa ne adunam prietenii, pentru o zi activa, dar relaxanta cu un buget limitat.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>