Romania e superba

Cazanele-Dunarii

Avem o tara absolut fantastica din orice punct de vedere. Pe de o parte ne putem mandri cu anomaliile care au loc la nivelul sistemului politic, iar pe de alta parte – ne putem lauda cu splendorile naturale, fie de la munte, fie din dealurile impadurite, din orasele intinse sau micutele sate, care stau cu ochii cascati in bataia soarelui bland, mai ales in amurgul toamnei.

Avem o tara absolut fantastica si dati-mi voie sa subliniez – pacat ca e locuita de romani. Si spun asta, a nu stiu cata oara, o replica utilizata adesea, nu numai de mine, deoarece romanii sunt probabil singurul popor care isi duce jalea, isi pierde mandria de a face parte din propriul neam si isi da silinta de a se lasa injosit tot mai mult de alte natii precum cea tiganeasca (rog disculparea din culpa, vorba venind, ca ura-i lunga). Asadar – cateva locuri dintre miile de peisaje, orase, cladiri, cadre naturale, absolut incantatoare pe care Romania le pune la dispozitia tuturor, mentionate si de realitatea.net, sunt:

Sibiul s-a clasat pe locul 8 in topul celor mai frumoase locatii din Europa, intr-un top realizat de revista americana FORBES. Descris precum un oras mic, situat in inima Transilvaniei, cunoscut datorita frumusetilor naturale, a peisajelor si a istoriei bogate, Sibiul a depasit chiar si Roma, capitala Italiei, dar si orasul spaniol Deiam in clasamentul american. in 2007, Sibiul a fost numit capitala europeana a culturii. Apartamentele situate pe strazile pietruite, inconjurate de cladirile in culori pastelate, sunt cotate la putin sub 50.000 de euro, scriu jurnalistii americani in Forbes despre orasul romanesc

Pe langa plajele traditionale din Mamaia, Costinesti, Neptun sau Vama Veche, exista si plaje salbatice ca cea de la Corbu sau de la grindul Chituc. Acesta se intinde intre Gura Portitei si capul Midia; are o lungime de circa 27 de kilometri si face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Daca insa sunteti pasionati de istorie, puteti vizita nordul comunei Adamclisi, unde se afla Monumentul triumfal Tropaeum Traiani. Iar la nord de Mamaia, la circa 40 de kilometri, puteti vizita cetatea Histria, o cetate intemeiata de colonisti greci din Milet in jurul anului 657 inainte de Hristos. Iar, pentru pasionatii de vinuri, litoralul atrage la Murfatlar 6-7.000 de turisti anual pentru a vizita crama si pentru a degusta din vinurile producatorului autohton.
Biserica de sub lac nu este doar un mit, aceasta chiar exista la Belis, in judetul Cluj si se arata doar in perioadele de seceta din timpul verilor toride. In zilele cele mai secetoase de vara, ies la suprafata ruinele unei biserici vechi din piatra, care se pare ca dateaza chiar din secolul al paisprezecelea. Desi apa poate distruge de-a lungul timpului orice urma de pictura, pe zidurile acestei biserici se mai pot observa picturile care impodobeau peretii bisericii si intruchipau ingeri si scene biblice cunoscute.

Pestera Ursilor este unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflandu-se in judetul Bihor, in comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 de metri. Interiorul se distinge prin diversitatea formatiunilor de stalactite si stalagmite, ca si prin cantitatea impresionanta de urme si fosile ale ursului de caverna.
Pestera Movilei a fost descoperita in 1986 langa Mangalia si este unica in lume pentru ecosistemul din interiorul ei. Acesta functioneaza pe baza chemosintezei si a fost separat complet de mediul exterior timp de circa 5,5 milioane de ani.

Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund sunt doua nume ale aceluasi lac situat in Muntii Siriului, mai exact pe versantul Malaia, la o altitudine de 1.420 metri. Este o zona salbatica, putin cunoscuta de turisti. Una dintre legende spune ca aici veneau primavara vulturii pentru a bea apa ca sa intinereasca si tot aici isi invatau puii sa zboare. A doua legenda spune ca un cioban si-a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari, isi regaseste bata in Dunare si, mistuit de dorul mioarelor si al locurilor natale, se intoarce acasa.

Lacul Albastru, monument al naturii, este o arie protejata de interes national este situat in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie. Rezervatia naturala reprezinta o intindere de apa de forma eliptica, avand o adancime de pana la 4 metri. Apa provine din precipitatiile infiltrate in lucrarile unei vechi excavatii miniere. In nicio alta tara din lume nu mai exista un lac care sa isi schimbe culoarea in functie de lumina care bate in el sau de oamenii care inoata aici

Cazanele Dunarii sunt un important obiectiv turistic din Parcul Natural Portile de Fier si reprezinta un sector din Defielul Dunarii, la trecerea fluviului printre Muntii Carpati. Unul dintre cele mai atractive si mai admirate puncte de pe traseul Cazanelor Dunarii il reprezinta chipul lui Decebal sculptat in stanca. 12 sculptori au lucrat la ceea ce avea sa fie cea mai mare sculptura in piatra din Europa, inalta de 55 de metri si lata de 25 de metri.

Insula Ovidiu este singurul obiectiv turistic de la noi din tara care se afla pe o insula naturala. Amplasata pe lacul Siutghiol la 5000 de metri de malul statiunii Mamaia si la 500 de metri de cel al orasului Ovidiu, este un loc inedit al litoralului romanesc. Poetul latin Ovidiu, exilat de imparatul Cezar, se pare ca a locuit pe insula care ii poarta numele, unde a si scris, de altfel, „Tristele” si „Ponticele”, inspirate de atmosfera mohorata a iernilor la malul marii.

CASTELUL PELES SI CASTELUL HUNIAZILOR – Jurnalistii straini de la “Off to Europe” spun ca in Romania se afla doua din cele mai frumoase zece castele din lume, si anume Pelesul si Castelul Huniazilor. Castelul Peles are 170 de incaperi, din care doar 10 sunt accesibile turistilor si adaposteste mai multe colectii valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de vesela din aur, argint si portelan, vitralii. “Magnifica structura”, dupa cum numesc jurnalistii straini Castelul Huniazilor, a fost construita in secolul al XIV-lea, in stil gotic, fiind cunoscuta si sub numele de Castelul Hunedoara. Ridicat de Iancu de Hunedoara, castelul este una dintre cele mai importante constructii gotice nu numai din Transilvania, ci din intreaga tara.

CASCADA BIGAR – Chiar daca la nivel national este cunoscuta doar de caraseni, spectaculoasa cascada Bigar a reusit sa devina renumita in afara granitelor tarii. Din cele opt cascade mentionate in topul celor de la The World Geography, cascada caraseana uimeste prin spectacolul oferit de firele de apa ce se revarsa peste stanca acoperita de muschi, ceea ce o face sa urce pe primul loc al topului. De ce a fost abandonata timp de 20 de ani? Site-ul “The World Geography” a plasat minunata cadere de apa pe pozitia fruntasa intr-un top, alaturi de destinatii consacrate din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. Dar, asa cum era de asteptat locul de o rara frumusete este lasat de izbeliste.

Totusi nu doar acestea sunt locuri care merita descoperite in Romania, sunt mult mai multe, iar daca aveti sansa sa le vizitati, nu ezitati sa inlocuiti o calatorie exotica in Spania sau Grecia, Turcia sau altele, cu una patriotica, din care sa ramaneti cu mai mult spirit si veselie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>