Lucruri de tinut minte pentru excursiile in familie

excursie-in-familie

Ganditi-va la unele dintre cele mai mari carti si filme din toate timpurile – multe dintre aceste opere de arta implica cel putin o calatorie. Aceasta nu este o coincidenta; calatoria este una dintre cele mai mari aventuri in viata, iar in aceasta epoca moderna oricine o poate face. Trecute sunt zilele in care doar aventurierii isi riscau viata si sanatatea pentru a explora doar cateva regiuni. Progresele tehnologice de astazi, in transporturi si comunicatii, inseamna ca, chiar si cu copii mici, a lua o scurta pauza sau a pleca intr-o odisee lunga nu trebuie sa fie o perioada plina de dificultati.

Mai jos, sunt lista cateva elemente obligatorii – dintre care cel mai important este o asigurare de calatorie – pentru excursiile de familie, in scopul de a fi siguri ca se ramane cu cele mai multe amintiri placute din aceasta experienta.
Planul de calatorie
Nicio vacanta nu este fara provocari, si pentru o familie, excursiile in strainatate, cel mai probabil, vor aduce o provocare de logistica. Cheia pentru o calatorie mare este de a face si a urma un plan. Orarele (de la plecarea de la aeroport pana la revenirea acasa), activitatile de ambalare, bugetare, cazare, itinerariul (in ceea ce priveste atractiile care se vor vizita) si urmarirea permanenta a valizelor sunt doar cateva dintre lucrurile care trebuie sa se jongleze in planificarea calatoriei. Este nevoie, de asemenea, de un plan de urgenta in caz de situatii critice, cum ar fi bagaje pierdute sau furate, zboruri anulate sau chiar accidente neprevazute. Din fericire, cu asigurarea de calatorie pentru calatoriile de familie inseamna ca se va avea acces la ajutorul care ar putea fi necesar in caz de situatii de urgenta si, in functie de politica firmei, de compensare pentru bunurile pierdute, excursii anulate sau cheltuieli medicale efectuate.
O trusa de prim-ajutor
Sa recunoastem: aventurile implica intotdeauna un anumit grad de risc, indiferent daca bucataria si alimentatia tarii respective nu este familiara sau este vorba despre un zbor cu parapanta in munti. Ca intotdeauna, un curs de pregatire este intotdeauna esential pentru a fi capabili sa ne bucuram pe deplin de calatorie, stiind ca facem fata unor situatii de urgenta minore, cum ar fi genunchii raniti de la ciclism prin peisajul rural sau o durere de burta din cauza mancarii prea multa. Aceasta poate oferi o liniste interioara, precum si sa contribuie la o recuperare rapida si sa asigure ca lucrurile vor reveni la normal cat mai curand posibil. In cazul in care un membru al familiei are nevoie de mai mult decat de un prim-ajutor, o asigurare de calatorie pentru vacante de familie ajuta la facilitarea accesului la tratament medical de urgenta imediat si adecvat – inclusiv evacuare medicala, daca este necesar. Avand o astfel de asigurare pentru toti membrii familiei inseamna, de asemenea, ca se pot primi compensatii pentru pierderile financiare legate de reducerea calatoriei din cauza situatiei de urgenta sau alte daune suferite pe parcurs
Un aparat foto bun pentru a pastra amintirile
Desigur, se vor face o gramada de poze de vacanta si un aparat foto bun este una dintre piesele cele mai importante de tehnologie care se vor purta de-a lungul voiajului. In timp ce aproape toata lumea are acces la un aparat de fotografiat pe telefonul lor, un aparat de fotografiat digital este cu siguranta cea mai buna optiune, deoarece acestea pot trage sute de fotografii cu o singura incarcare a bateriei, precum si inmagazina mii de fotografii pe un singur card de stocare. Camerele digitale bune pot fi scumpe, asa ca asigurati-va ca veti include aparatul de fotografiat (si cele ale altor membri ai familiei) in asigurarea de calatorie. Pentru vacantele de familie, amintirile captate pe camera foto sunt suvenirurile cele mai pretioase care se vor aduce acasa – asa ca se pot face copii de siguranta ale fisierelor pentru a fi sigur ca nu se vor pierde ulterior.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>