De-a lungul muntelui Olimp

De-a lungul muntelui Olimp este parca o alta lume. Un aer mistic te invaluie intr-o tandrete a istoriei, a mitologiei si secretelor antice. Homer considera ca el se afla deasupra tuturor muntilor. Pe de o parte asa l-am inteles si eu, l-am simtit ca un incredibil lacas al istoriei grecesti.

Aceasta locuinta a zeilor are in jur de 52 de varfuri. Cel mai inalt dintre toate este Mytikas, numit si Tronul lui Zeus , avand o inaltime de 2917 metri. Se spune ca indiferent de anotimp, deasupra lui pluteste cate un nor care acopera acest tron.

Pe munte s-au descoperit urme ale templelor inchinate lui Apollon, Issis si evident Zeus. Inainte de fiecare lupta atat Filip al II-lea cat si Alexandru cel Bun veneau si aduceau omagii zeilor.

Informatiile primite de la ghid au fost o gura de aer proaspat, caci corelate cu imaginile acelea inaltatoare iti dadeau sentimentul ca esti un personaj din „Legendele Olimpului”. Primeai confirmarea miturilor prin intermediul peisajului. Urmele fiecaruia erau mai grele ca de obicei pentru ca pasii istoriei te incarcau de emotie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>